Råblokk Naturstein AS er fusjonert med Eide Sten AS og Ellingaard Steinindustri AS.

Vår nye hjemmeside finnes her. Eide Stein AS
Vår nye telefon og adresseliste finnes her. Kontaktinformasjon Eide Stein AS
Råblokk Naturstein er idag en moderne steinindustribedrift som produserer bedplater, stenrammer og gravminner. Benkeplater til kjøkken og bad, peisplater, bygningssten, kantsten og andre produkter i sten.

Vi ønsker å ligge i forkant av utviklingen, og har derfor investert i en moderne maskinpark. Sammen med våre ansattes høye fagkunnskap på bearbeiding av sten, leverer vi kvalitetesprodukter til avtalt tid.Vår efraring din trygghet
Råblokk Naturstein drives av 4. generasjon etter grunnleggeren av steinindustrien i Eide. Vår tradisjon og lange erfaring er derfor kundens trygghet, og vi føler en sterk forpliktelse til å føre videre det arbeid som ble grunnlagt av tidligere generasjoner. Kunnskapen om bearbeiding av sten, har gått i arv til yngre generasjoner, flere av våre ansatt har livslang erfaring og kunnskap om sten.

Iver R. Eide
Iver R. Eide  1874 - 1951
Historie
Det var i 1904, for litt over 100 år siden, at steinindustrien i Eide på Nordmøre ble grunnlagt, av Iver Rasmussen Eide (1874 - 1951).

Han ble i 1936 tildelt Kongens fortjenstmedalje for sin store innsats.

I begynnelsen ble det bearbeidet marmor til bruer for vei og jernbane. Men også forskjellige bygg rundt om i landet. Etter bybrannen i Ålesund ble det levert mye sten til gjenoppbygningen av jugendbyen. Omtrent i 1918 begynte produksjonen av gravmonumenter. Dette ble etthvert en storindustri. I "alle" naust og låver på Eide ble det hugget stein. I dag er det flere store bedrifter for bearbeiding av sten. Eide har omtrent halvparten av markedet for all bearbeidet sten i Norge. Flere steder er det også marmor brudd i fjellet.

Med vennlig hilsen

Leif Olav Eide

Daglig leder
Råblokk Naturstein AS

Modell nr 740 i Orion blå, med gull innlegg i ornament.